06-10062486 info@tagv.nl

Corrigeren (ook drukproeven) met het correctors-oog

Teksten corrigeren in de Nederlandse taal. Van een eenvoudige brief tot en met een heel boekwerk. En van publicaties of interne rapporten. Snel en accuraat. Dat biedt Text à Grande Vitesse.

Dit is vast herkenbaar voor de taalprofs. Je hebt een tekst geschreven en iedereen heeft ernaar gekeken en het stuk van commentaar voorzien. Je bent intussen toe aan versie nummer vijf of hoger. Dan kan tekstblindheid optreden. Zeker wanneer je de tekst ook nog eens snel moet nakijken voordat die gepubliceerd wordt. Dan is een frisse taalkundige blik een ware zegen. Van het opruimen van dubbele spaties tot en met het verwijderen van tik- en kleinere taalfouten. Text à Grande Vitesse is gezegend met een echt correctors-oog.

Drukproeven corrigeren? Ja graag!

Correctie van drukproeven gaat bij Text à Grande Vitesse verder dan alleen maar controle op de tekst. Staan de fotobijschriften goed, blijven de zinnen en koppen goed leesbaar op een kleurige achtergrond? Lopen de stokken en de staarten van de letters niet in elkaar? Zie hier een kleine greep uit de vele zaken waarop Text à Grande Vitesse let tijdens die controle. Daarbij hanteren we correctietekens volgens de NEN-norm en controleren we desgewenst ook nog of de correcties juist zijn verwerkt. En op verzoek kan Text à Grande Vitesse ook de drukwerkbegeleiding verzorgen.

En correctie bij websites?

Websites hebben soms de nare eigenschap er in elk surfprogramma’s anders uit te zien. Foto’s verspringen soms, koppen komen toch niet zo mooi uit. De controle omvat taalcorrectie en de presentatie van de website op de verschillende media: van IPHONE tot (Windows) laptop, van Edge tot Chrome. Van één A4’tje tot een hele website. Plus overleg met de websitebouwer.